Интериор

Защо е нужно да имаме интериорен проект?
Ето нашия отговор:
За създаването на ефективна и балансирана обстановка са необходими задълбочени познания в множество области. Добро познаване на пазара за довършителни дейности,материали,осветителни тела,мебели,щори,килими,текстил и много други.
Естествено всеки може да се справи и без помощта на дизайнер.Това в повечето случаи води до допускането на множество грешки,загуба на време и пари.Подробният и качествен интериорен проект ни дава предварителна ясна представа как ще изглежда Вашия дом,офис или работно място.Това е много важно условие при избора на всеки конкретен продукт,било то подова настилка,осветително тяло или дори ваза.
С помощта на Вашия дизайнер ще можете по-лесно да обясните на всеки изпълнител какво конкретно искате от него.Така по-лесно ще можете да сравните различните оферти и да изберете най-добрата.
Какво представлява един интериорен проект?
Интериорният проект дефинира всички ваши желания за това как искате да изглежда вашето пространство.То трябва да съдържа:
- Разпределение и визуализация /на ръка или в 3 D формат /
- Подробно описание и планове за извършването на различните довършителни дейности/преустройства,инсталации,подови настилки,окачени тавани,мазилки,тапети/
- Основни насоки за цветови решения,мебели,аксесоари
До каква степен ще бъде застъпен авторския контрол зависи изцяло от договорката между поръчителя и дизайнера.